SwitchEindelijk is de dag aangebroken waar Emiel al driekwart jaar naar uitkijkt.

Maanden heeft hij de weken en dagen afgeteld tot vrijdag 3 maart 2017.

Gamen is zijn passie, zijn grote hobby, zijn lust en zijn leven.

En je hebt van allerlei game consoles.

De Playstation en Xbox zijn de meest gebruikte en populaire. En dan heb je de Wii, de WiiU en PSVita. En natuurlijk kan je ook op een laptop gamen.

Emiel is ooit als kleuter begonnen op de Playstation 2. Een klein ding waar hij verassend snel enorm goed mee uit de voeten kon. Als klein manneke zat hij in een hoekje in de kamer geconcentreerd naar het scherm te turen. Op het moment dat hij niet mocht of kon gamen, stuiterde hij als een dolle door het huis. Dus als ik moest koken, of zelf even van pampus lag, of de andere kids hadden me nodig, dan mocht Emiel op de Playstation.

Hierna kwam de Playstation 3. Emiel werd ouder en de spellen feller, sneller en agressiever. Online lag de wereld voor hem open, maar daarmee bleek dat Emiel zich niet meer kon meten met de grote jongens. Woede, frustratie, een hoop deuken in de deur en houten vloer waren het gevolg. Terwijl zijn jongere broer verder ging met de Playstation 4, was het voor Emiel exit met de Playstation. Hij mocht op een laptop gamen.

Het is nu twee jaar geleden dat Emiel zijn Playstation 3 en alle games heeft verkocht. Ik hoopte dat de pijn heftig maar kort zou zijn, maar niks bleek minder waar. Emiel heeft in die twee jaar zijn Playstation dagelijks gemist. Steeds weer kwamen er tranen omdat hij er zo naar verlangde om op de Playstation te gamen, keer op keer kreeg hij dat ding niet uit zijn hoofd.

Totdat Nintendo bekend maakte dat ze een nieuwe console op de markt zouden brengen. Een console met games als Mario, Bomberman en Rayman. Games die bij Emiel passen! Even had hij het idee dat het een kleuter console betrof, maar ik ben blijven benoemen dat dit ding heel geschikt voor hem zou zijn.

Dus begon het grote verlangen.

Wanneer zou de Nintendo Switch uitkomen? Welk jaar, welke maand? Hoeveel zou hij kosten? Welke games zou je er op kunnen spelen? Emiel heeft maanden al het nieuws op de voet gevolgd. Vrijdag 13 januari 2017 werd de Switch onthuld. Emiel is 's nachts stiekem opgebleven op het woonhuis om dit op internet te kunnen volgen. Helemaal hyper en gespannen was Emiel van alle informatie. En, de release datum was bekend: op vrijdag 3 maart zou hij uitkomen. Er werd een kalender gemaakt om de weken en dagen af te tellen. Het leek een eeuwigheid te duren.

Vrijdag 3 maart zou de laatste dag van de voorjaarsvakantie zijn. "Heel handig," dacht ik. Dan staat Emiel die hele vakantieweek onder hoogspanning. Maar dat viel allemaal reuze mee.

Emiel is twee dagen op het woonhuis, logeert een nachtje bij opa en oma en is dan thuis. Hij is blij, enorm blij. Over twee dagen is het eindelijk zo ver. Via de mail krijg ik een bericht dat er meer consoles zijn gereserveerd dan dat de winkel krijgt aangeleverd. Even krijg ik het benauwd. Wat als er straks op 3 maart geen Switch is voor Emiel? Dat zou een drama zijn. Dus ik vertel dit toch maar voorzichtig aan hem, en ga aan het bellen en mailen om duidelijkheid te krijgen. Echt 100 procent zekerheid krijg ik niet, maar ik zeg tegen Emiel dat er zeker één voor ons is.

De dag ervoor is Emiel de gelukkigste jongen op aarde. Hij knuffelt me en helpt met koken, met tafel afruimen en is reuze gezellig. "Je bent de liefste mama die ik ooit heb gehad," zegt ie. De nacht van 2 op 3 maart ligt hij wakker. Hij kan niet wachten. Dat is wat hij al maanden roept: "Mama, ik kan niet wachten!"

Maar nu hoeft hij niet langer te wachten. En nu maar hopen dat alles met de bestelling goed is gegaan en dat het ding niet tegenvalt. We gaan om 10.00 uur naar de winkel, voor alle zekerheid. Tuurlijk zijn we te vroeg en moeten we wachten op een mailtje. Dan maar even door de stad lopen en wat drinken. Puck en haar vriend zijn ook gezellig mee. Puck en Joeri waren op wintersport met hun vader en zijn de avond ervoor teruggekomen. Het nest is weer compleet, mama blij ;).

We gaan maar weer naar huis en geduldig wachten op het mailtje.

Eindelijk, om 14.00 uur komt het verlossende bericht dat we de Switch op kunnen halen. We springen in de auto en sluiten aan in de rij met wachtende mensen.

En, het ding is geweldig, Emiel is blij, blij en moe. Moe van de spanning, van het wachten, van het installeren en opstarten van alles. We spelen samen een paar games. Tafeltennissen, boksen, koeien melken. En Emiel heeft een racespel. Na een tijdje klaagt hij over hoofdpijn. Ik zeg dat ie beter even kan stoppen. Maar mama, stoppen, als je driekwart jaar verlangd hebt naar spelen met de Switch, dan is stoppen geen optie.

"Mama, kan ik flauwvallen als ik doorga?" "Nee, Emiel, je gaat niet flauwvallen, maar even pauzeren is wel verstandig." Emiel bromt wat en nestelt zich op de bank met een racespel en koptelefoon op. Ik ken een manneke wat vanavond uitgeput zijn bed in zal gaan. Moe, maar zeer voldaan en gelukkig met zijn nieuwe game console, waar hij zo naar verlangd heeft.

Misschien, heel misschien, is de hang naar de Playstation nu eindelijk verleden tijd.

Aan de andere kant, het hoort ook zo bij Emiel om te blijven vragen of hij weer een Playstation mag. En dan zegt hij: "Sorry mama, ik kan het niet stoppen. Mijn hoofd blijft steeds aan de Playstation denken."En dan zeg ik steevast: "Dat geeft niet Emiel, ik snap dat het moeilijk voor je is om er niet aan te denken." En dan is het weer goed, voor een tijdje.

Als Emiel uiteindelijk naar bed gaat verzucht hij: "Dit was de mooiste dag van mijn leven." Ik zeg flauw: "Samen met de dag dat je geboren bent." Emiel heeft zijn ogen al dicht en mompelt: "Nee, vandaag was de mooiste dag van mijn leven."

En waar moet Emiel nu naar verlangen zal je denken? Geen probleem, in april komt er een nieuw gaaf spel uit voor de Switch, dus dat wordt het volgende "verlang" project. En daarna weer één in september, en in november....;).

Sponsors

logo slogan NL 300rgb
LogoVanBodegom
20170804 ONE LOGO FC 01
 

Copyright steun22Q11.nl © 2014. All Rights Reserved.