Sanne 22Q11

Hallo! Mijn naam is Sanne de Vries, en ik ben een 18-jarige geneeskundestudent aan Maastricht University die in haar vrije tijd eigenlijk altijd bezig is met volleybal; zowel in de zaal als op het strand.

Toen ik een jaar of vijf was ben ik via mijn ouders in deze sport gerold, en ik vond het zo leuk dat ik er nooit meer mee gestopt ben. Na een tijdje kwam ik erachter dat ik het ook helemaal niet zo slecht deed en daarom ging ik selectietrainingen volgen.

Dit leidde er uiteindelijk toe dat ik in 2014 bij Jeugd Oranje beachvolleybal terecht kwam. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik afgelopen zomer samen met mijn partner een derde plek op het NK Jeugd <21 binnen wist te slepen!

Buiten volleybal, is een van mijn grootste hobby’s reizen. Toen ik de vraag kreeg of ik op basis van een studiebeurs in Amerika wilde studeren en volleyballen kon ik daar natuurlijk geen nee op zeggen, dus ben ik in Augustus 2016 richting Texas gevlogen. Hier heb ik een fantastisch jaar gehad.

Ondertussen ben ik al weer een paar maanden terug in Nederland en ben ik klaar voor de volgende uitdaging: spelen voor Volleybal Club Peelpush dames 1 in de Nederlandse eredivisie, de hoogste divisie in Nederland.

Dit avontuur ga ik niet alleen aan, maar samen met Stichting Steun 22q11.

Ik besef me heel goed dat er genoeg kinderen zijn die helaas niet de mogelijkheid hebben om zomaar te kunnen sporten. Dit kan zijn omdat ze het lichamelijk niet aankunnen, maar bijvoorbeeld ook omdat het sociaal emotioneel gezien niet lukt.

Daarom wil ik graag mijn talent inzetten om Stichting Steun 22q11 zoveel mogelijk bekendheid te geven. Ons team speelt wedstrijden door heel Nederland, en iedere wedstrijd zal ik het speciaal ontworpen shirt dragen dat u op de afbeelding kan zien.

Ik nodig iedereen van harte uit om eens een kijkje te komen nemen bij een van de wedstrijden. Hopelijk tot snel! 

Sanne

Keurmerken

ANBI logoCBF logo

Doneer

22Q11 doneer

Copyright steun22Q11.nl © 2014. All Rights Reserved.