s Heeren Loo

Polikliniek voor volwassenen met een 22q11.2 deletie/duplicatie

Volwassenen met 22q11.2 deletie syndroom (22q11.2DS, nader te noemen 22q11) hebben een grote kans om vast te lopen op het werk en/of in hun sociale omgeving, en op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen worden periodieke controles geadviseerd; deze kunnen vaak goed worden uitgevoerd door de betrokken artsen, zoals de huisarts, medisch specialist en/of andere hulpverleners.

Voor een onderzoek, ondersteuning en (behandel-)advies op maat kunnen lokale behandelaren naar de multidisciplinaire polikliniek van ’s Heeren Loo verwijzen. Het team is gespecialiseerd in 22q11 en zet zich elke dag in om beter inzicht te krijgen op het beloop, hoe de (preventieve) zorg en ondersteuning zo goed mogelijk vorm te geven, en de kwaliteit van leven van mensen met 22q11 te optimaliseren.

Kennisverspreiding

De polikliniek van ’s Heeren Loo wil de kennis over 22q11, die opgedaan wordt in zowel de patiëntenzorg als het wetenschappelijk onderzoek, zoveel mogelijk delen met lokale behandelaren en op deze manier de zorg voor mensen met 22q11 verbeteren. Bij meerdere personen met 22q11 in dezelfde regio kan het team van de polikliniek op locatie spreekuur houden. Ook is het mogelijk om het team van de polikliniek te benaderen voor het geven van scholingen of presentatie over 22q11

Samenwerking met de 22q11 poli in Maastricht

Het team werkt samen met de polikliniek in Maastricht, maar heeft een andere samenstelling: aan de 22q11 poli van ’s Heeren Loo zijn geen medisch specialisten verbonden die zich op een orgaansysteem richten (b.v. neuroloog, orthopeed). Een doorverwijzing naar Maastricht (en omgekeerd een verwijzing vanuit Maastricht naar ’s Heeren Loo) kan de uitkomst/advies zijn van een consult.

Contact

Voor een aanmelding en afspraak is een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sheerensloo LR

Keurmerken
ANBI logoLogo_Erkend_Goed_Doel_RGB.png
Doneer
22Q11 doneer
2023 11 20 qr cODE
Nieuwsbrief

Wilt u via onze nieuwsbrief op de hoogte blijven over Stichting Steun 22Q11? Schrijf u dan nu in en u ontvangt dan onze nieuwsbrief per e-mail. Stichting Steun 22Q11 respecteert uw privacy. Uw gegevens worden alleen gebruikt door de stichting en u kunt zich ten alle tijden weer uitschrijven.

Invalid Input