Nice to know

Soms kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het regelen van je financiën, werk of bijvoorbeeld het opbouwen van een sociaal netwerk. Ook kun je in de war raken van de vele regels en wetten die er in Nederland zijn. Het kan fijn zijn als er iemand met je meedenkt die verstand heeft van regelingen en die ook voor jou opkomt bij een instantie.

MEE

MEE (https://www.mee.nl) biedt cliëntenondersteuning voor iedereen die hulp nodig heeft om goed te participeren in de maatschappij. MEE begeleidt onder andere mensen met een licht verstandelijke beperking, een lichamelijke ziekte, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), autisme, psychische problematiek en andere beperkingen. De cliëntenondersteuner kan met je meedenken op alle terreinen van je leven. Ook als je vastloopt bij een instantie kan MEE je helpen. Op de site van MEE (https://www.mee.nl) vind je meer informatie en je kunt altijd vrijblijvend bellen naar 0900 999 8888 om een vraag te stellen. Als je begeleid wordt door MEE kun je ook deelnemen aan hun activiteiten, zo kun je bijvoorbeeld een sollicitatietraining volgen.

Zorgbelang
Zorgbelang (https://www.zorgbelang-nederland.nl/) (https://adviespuntzorgbelang.nl/) komt op voor iedereen die te maken heeft met zorg. Ze bieden net als MEE onafhankelijke cliëntenondersteuning en hebben een adviespunt waar je naartoe kunt bellen met al je vragen over de zorg.

Sociaal wijkteam
In veel buurten is er een sociaal wijkteam. Hierin zitten verschillende mensen zoals maatschappelijk werkers, een wijkverpleegkundige of iemand van MEE. Zij weten veel over de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), zijn goed op de hoogte van de sociale kaart en kunnen je helpen met allerlei vragen. Je kunt op de site van je gemeente kijken waar er bij jou in de buurt een wijkteam is.

Regelhulp

Op de site Regelhulp (https://www.regelhulp.nl/) van de overheid kun je veel informatie vinden over onder andere wonen, vrije tijd, sociaal contact, vervoer en inkomen. Het is een soort wegwijzer waarbij je heel precies kunt aangeven naar welke info je op zoek bent.

ZorgkaartNederland
ZorgkaartNederland (https://www.zorgkaartnederland.nl) is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. De website biedt je informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past. Zoek je een (nieuwe) fijne huisarts, fysiotherapeut, psycholoog, tandarts, specialist in het ziekenhuis of een andere zorgaanbieder? Dan is het zeker de moeite waard om Zorgkaart Nederland te checken.

Ergotherapie

Ergotherapeuten helpen mensen om hun dagelijkse activiteiten op te pakken als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische klachten. Het kan gaan om fysieke handelingen zoals eten en aankleden, maar het kan ook gaan om hulp bij het oppakken van vrije tijdsactiviteiten. Een ergotherapeut helpt jou om zo zelfstandig mogelijk te leven.

Keurmerken
ANBI logoLogo_Erkend_Goed_Doel_RGB.png
Doneer
22Q11 doneer
2023 11 20 qr cODE
Nieuwsbrief

Wilt u via onze nieuwsbrief op de hoogte blijven over Stichting Steun 22Q11? Schrijf u dan nu in en u ontvangt dan onze nieuwsbrief per e-mail. Stichting Steun 22Q11 respecteert uw privacy. Uw gegevens worden alleen gebruikt door de stichting en u kunt zich ten alle tijden weer uitschrijven.

Invalid Input