Hoe is het nu met?
 
In de documentaire “Over leven met 22Q11” hebben we kennis gemaakt met Rianne. Door haar autisme hebben gewone situaties voor haar soms veel meer impact. We sloten 4 jaar geleden af met Rianne’s visie op relaties, en hoe zij dacht dat dit voor haar erg lastig zou worden. Inmiddels is ze naar Ede verhuist en zijn er nog meer positieve veranderingen in haar leven.
 
Ook hebben we 4 jaar geleden kennis gemaakt met Anna-Olivia. Anna-Olivia is geboren met een hartafwijking. Door de groei van haar lichaam is het noodzakelijk om geopereerd te worden. Op de basisschool waar ze zat werd ze overvraagd. Daarom is destijds de overstap naar een Mytylschool gemaakt. Inmiddels is Anna-Olivia 16 jaar en zit ze midden in haar pubertijd en dat verloopt voor iemand met het 22q11 syndroom toch net wat anders. We gaan terug naar Anna-Olivia en haar moeder Natasja om te kijken hoe het nu met hen gaat.
Lees meer …

docu mensen

 Documentaire 'Over leven met 22q11' is gerealiseerd en te zien op ons You Tube kanaal Stichting Steun 22Q11: link Documentaire

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

‘Over Leven Met 22Q11’ 

In opdracht van Stichting Steun 22Q11 heeft producent Hans de Kleine van Flinke Producties een film gemaakt over 22Q11 deletie syndroom, dat na het Down-syndroom in ons land het meeste voorkomt. 

Eén op de 2000 kinderen wordt ermee geboren. Maar liefst 195 aandoeningen worden in verband gebracht met 22Q11: Verstandelijke beperking, psychische problemen, spraakproblemen, hartafwijkingen en nog veel meer. Er gaan mensen aan dood, anderen worden er oud mee. Het is een genetische afwijking, bij 90 procent van de kinderen die er mee wordt geboren is het botte pech dat er een afwijking is ontstaan, bij 10% is het erfelijk door gegeven vanuit een van de ouders. Want als je het zelf hebt, heb je 50% kans om het door te geven aan je kinderen. 

Lees meer …
ltc samenwerking
We sluiten de awareness week af met een bijzondere ondertekening.
Een uniek samenwerkingsverband met tennisvereniging LTC Uden.
 
“Omdat sporten niet vanzelfsprekend is”

Voor veel mensen met het 22Q11 syndroom is sporten niet vanzelfsprekend. Überhaupt voor mensen met een beperking niet.
LTC Uden laat hiermee zien maatschappelijk betrokken te willen zijn. Ze geven deze doelgroep de mogelijkheid om te tennissen bij LTC Uden. Met deze eerste samenwerking en onze nieuwe insteek om het 22Q11 syndroom meer bekendheid te geven willen we andere sport verenigingen benaderen om de vrije ruimte op hun club te gebruiken om ook maatschappelijk betrokken te zijn.
Bij LTC laten we de vele mogelijkheden zien en zo hopen wij verder door Nederland sportclubs te bereiken, omdat sporten niet vanzelfsprekend is en het 22Q11 syndroom uit te dragen. Het kost je club niets. Alleen een vrije plek en betrokkenheid.
Win - win dus. Denk bijvoorbeeld aan een leeg veld, of een plek voor boarding bij het hoofdveld, vlaggen, poster op de club, toernooi op naam. Er zijn vele mogelijkheden.

Want wanneer je weer naar je sportclub fietst bedenk dan dat dit niet voor iedereen is weg gelegd.

Denk je dit is wat voor mijn sportclub? Voor meer informatie over dit initiatief: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Wij hopen de komende jaren op veel samenwerking met diverse sportclubs. 

LR elin kim cursusOpvoeden met een extra uitdaging: Ouderschapstraining voor ouders met een kind met het 22q11 syndroom.

Een samenwerking tussen de Stichting Steun 22q11 & Sasja Duijff (PhD), Gezondheidszorgpsycholoog & 22q11-specialist (CARE4Minds)

De Stichting Steun 22q11 steunt CARE4Minds in het ontwikkelen van een ouderschapstraining voor ouders met een kind met 22q11. In 8 weken leer je om te gaan met situaties die lastig voor je zijn in de opvoeding van je kind. Op 9 mei as starten we met een pilot twv Eur 425,- op kosten van de Stichting! Interesse?

Achtergrond

Het grootbrengen van kinderen is een taak die voor veel mensen op hun pad komt, en die velen als een van de belangrijkste taken van hun leven ervaren. Het krijgen van kinderen zorgt ervoor dat ouders een nieuwe balans in hun leven moeten brengen, er is sprake van een enorme verandering. Opvoeden brengt mooie momenten met zich mee, maar ook stressvolle momenten. Als je kind wordt geboren met extra uitdagingen op medisch en/of gedragsmatig vlak, zoals het 22q11 syndroom, worden ouders nog eens extra uitgedaagd in hun opvoeding. Hoe houd je als ouder alle ballen in de lucht? Hoe blijf je in het nu als er zoveel van je gevraagd wordt op zoveel verschillende vlakken: de diverse medische afspraken,

Lees meer …
flyer Hulphond voorkant

Stichting Steun 22Q11 zet Hulphond Nederland in bij mensen met het 22Q11 syndroom.

Therapie en Coaching

Honderdduizenden jongeren in Nederland zijn angstig of onzeker, worden gepest, hebben gedragsproblemen, ontwikkelingsachterstanden of last van psychiatrische problematiek. Ook veel volwassenen lopen tegen beperkingen en vraagstukken aan waarmee ze in reguliere therapieën of coaching trajecten niet verder komen. Hulphond Nederland reikt al deze mensen de helpende hand door middel van dierondersteunde therapie en coaching. Met de unieke combinatie van een professionele therapeut en een zorgvuldig geselecteerde hond/paard helpen zij mensen die anders vastlopen in het dagelijks leven. Dit kan het eerste antwoord op een hulpvraag zijn of een vervolg op eerdere behandeltrajecten.

Doelgroepen

Hulphond Nederland werkt met dieren als co-therapeut bij hulpvragen met betrekking tot:

  • gedragsproblematiek (ass, adhd, add enzovoorts)
  • psychische problematiek
  • hechtingsproblematiek
  • pesten
  • verstandelijke beperkingen
  • sociale en emotionele vaardigheden
  • weerbaarheid
  • houding en non-verbale communicatie
  • ontwikkelingsproblematiek
  • authenticiteit en leiderschap
  • traumaverwerking
  • hooggevoeligheid

Honden kennen namelijk geen vooroordelen. Ze leven in het moment en reageren op je innerlijk, je overtuigingen en gemoedstoestand. Deze dieren spiegelen je gedrag. Ben je druk, zenuwachtig, verdrietig, boos of verlegen? Dan ziet de therapeut dat terug in het gedrag van het dier waarmee je werkt. Een dier reageert namelijk op basis van zijn zintuigen en intuïtie. De therapeuten herkennen en duiden het gedrag en vertalen dit samen met jou en je ouders naar alledaagse situaties.

Lees meer …
Keurmerken
ANBI logoLogo_Erkend_Goed_Doel_RGB.png
Doneer
22Q11 doneer
2023 11 20 qr cODE
Nieuwsbrief

Wilt u via onze nieuwsbrief op de hoogte blijven over Stichting Steun 22Q11? Schrijf u dan nu in en u ontvangt dan onze nieuwsbrief per e-mail. Stichting Steun 22Q11 respecteert uw privacy. Uw gegevens worden alleen gebruikt door de stichting en u kunt zich ten alle tijden weer uitschrijven.

Invalid Input

Invalid Input